Times of Suriname

Bridjlal winnaar Arena Master Challenge Mei Toernooi

-

SCHAKEN - De sterkste schaker van dit toernooi bleek wederom Krishan Bridjlal te zijn. Hij wist zijn derde toernooiwi­nst in mei binnen te halen. In totaal werkten 26 schakers 151 wedstrijde­n af. Het toernooi werd volledig op Lichess.org afgewerkt. Dit is een gratis en open-sourcescha­akplatform, waarop schakers over de gehele wereld dagelijks meer dan een miljoen wedstrijde­n spelen.

Bridjlal wist ditmaal een uitzonderl­ijke prestatie te leveren, door een relatief grote voorsprong van maar liefst 11 punten op zijn naaste belager op te bouwen. Van de 13 gespeelde wedstrijde­n zette hij 10 om in winst, stond twee remises af en verloor slechts één wedstrijd. Toppers zoals Candidate Master Romario Sanches, Pratul Panchoe, FIDE Master Viresh Giasi en Virgil Kartodikro­mo wist hij allemaal klein te krijgen. Bridjlal vergaarde 36 punten bij elkaar en kon hiermee met een ruime voorsprong beslag leggen op de eerste plaats.

De strijd om de tweede plaats ging tussen Virgil Kartodikro­mo en Imaan Kalidjo; beiden eindigden op 25 punten. Na het toepassen van tiebreaks kwam Kartodikro­mo op de tweede plaats (performanc­e rating 2204) en Kalidjo op de derde plaats (performanc­e rating 2190). Women FIDE Master

Catherine Kaslan bleek wederom de sterkste dame in het toernooi te zijn. Zij eindigde op de 13de plaats met 14 punten. Zij werd op de hielen gevolgd door haar zus, Women Candidate Master Victoria Kaslan, die op de 14de plaats met 12 punten ‘terechtkwa­m’.

Na het vijfde toernooi van mei staat FM Viresh Giasi aan kop op de algemene standenlij­st met 7988 punten. Alle toernooien van mei zijn uitgespeel­d en Giasi mag zich ook de ‘Arena Master van de maand mei’ noemen. Na vijf toernooien staat hij aan kop met 4993 punten. De hoogst gerangschi­kte dame is WFM Catherine Kaslan met 7917 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname