Times of Suriname

Boeren lijden verlies door lockdown

-

NICKERIE - Groenteboe­ren zitten met hun handen in het haar. Rishi Jhakry geeft

te kennen dat de landbouwer­s hun groenten niet kunnen oogsten. Zij wonen in Paramaribo en Wanica en doen aan landbouw in Wayambo en Huwelijksz­org in het district Saramacca.

of Suriname

Hun groenten moeten dagelijks geoogst worden en daarvoor moeten zij afzet hebben. Dit kunnen zij niet meer doen, omdat zij geen toegang hebben om te gaan oogsten. Gisteren is hij naar het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geweest om toestemmin­g te vragen om te gaan oogsten. Daar wisten zij niets erover. De totale lockdown is volgens Jhakry goed, maar er moeten ook voorzienin­gen getroffen worden voor de landbouwer­s. “Als wij over twee weken naar ons perceel gaan, moeten wij alles overplante­n”, weet Jhakry. Hij merkt op dat alle gewassen dan verwaarloo­sd zijn. Zij moeten dagelijks kousenband, peper, sem en andere groentesoo­rten

Times

oogsten. Het is verwachtba­ar dat groentenpr­ijzen in Paramaribo zullen stijgen, omdat de groenteboe­ren die het meest in Saramacca planten, niet worden toegelaten om hun groenten te oogsten. Jhakry verwacht een oplossing, zodat zij in de gelegenhei­d gesteld worden om te oogsten.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname