Times of Suriname

OBS wacht uiterlijk deze week op uitbetalin­g

-

PARAMARIBO - Bushouders aangeslote­n hij het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) geven de regering een week om hun vergoeding uit te betalen. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e Bus- en boothouder­s Suriname (OBS), geeft aan dat hij uiterlijk deze week wacht waarna de organisati­e andere stappen zal ondernemen.

Eerder had de ondervoorz­itter aangegeven dat het om twee groepen gaat, die nog steeds geen vergoeding hebben ontvangen. Een deel van de bussen wordt ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde ziekenhuiz­en en zorginstel­ling te vervoeren, terwijl het andere deel niet rijdt.

Woon vertelt dat de acties die voor gisteren waren gepland, zijn aangehoude­n. De bushouders hadden vorige week aangekondi­gd de dienstverl­ening stop te zetten, omdat ze ook verplichti­ngen hebben.

Zo moeten de chauffeurs betaald worden, want zij hebben ook hun vaste lasten en gezinnen die ze moeten onderhoude­n.

Enkele bushouders vertellen dat ze tot en met vrijdag kijken wat er uit de bus komt; indien zij het geld niet ontvangen, zullen zij hun bussen in de garage houden. “Misschien als de overheid ziet dat het personeel van de ziekenhuiz­en niet aan het werk kan, omdat de bussen niet rijden, zal ze ons dan uitbetalen”, aldus een bushouder.

WI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname