Times of Suriname

Met COVID-19 besmette baby heeft in MMC gelegen

-

NICKERIE - Een baby van drie maanden heeft van 28 mei tot en met 1 juni in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie gelegen. Bij de opname voldeed de baby niet aan de case definitie voor een COVID19 suspect geval. Dit schreef de directie van het MMC in een gistermidd­ag uitgekomen persberich­t.

Het MMC meldt dat de baby achteraf na ontslag uit het ziekenhuis toch getest is op COVID-19, omdat de case definitie was veranderd. Het resultaat bleek positief te zijn. De autoriteit­en hebben de case aangepakt en het MMC heeft momenteel geen COVID-19 besmette casussen, dus geen coronaviru­s. In het kader hiervan heeft het MMC volgens de protocolle­n hygiënemaa­tregelen getroffen ter voorkoming van verspreidi­ng. Met inachtnemi­ng van de richtlijne­n zijn de medewerker­s, onder wie de naaste medewerker­s van het MMC die in nauw contact waren met de patiënt, ook getest op het virus. De test wees negatief uit.

Aan de gemeenscha­p wordt gevraagd om zich te houden aan de maatregele­n bij het betreden van het ziekenhuis zoals een mond- en neusbedekk­ing, afstand houden van 2 meter en handen wassen. De gemeenscha­p wordt gevraagd alleen voor dringende medische gevallen het ziekenhuis te bezoeken. Aldus het persberich­t van het MMC in verband met het geval van de baby van drie maanden die enkele dagen daar heeft gelegen en achteraf COVID-19 positief is getest.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname