Times of Suriname

Tieners aangehoude­n na bedreiging met machete

-

ROTTERDAM - Drie jonge tieners zijn aangehoude­n in verband met de bedreiging van een bewoner van een flat in Rotterdam-Zuid met een machete. Dat is een kapmes bedoeld om begroeiing mee weg te kappen. Het gaat om jongens van 13, 14 en 15 jaar, meldde de politie gisteren. De bedreiging is door een buurman van de bedreigde man gefilmd. Dat gebeurde zondagmidd­ag bij een galerijfla­t aan de Ogierssing­el, nadat de man een groep overlastge­vende jongens had gevraagd weg te gaan.

Toen hij dat verzoek luidkeels herhaalde, trok een van de jongens een machete uit zijn broekspijp. Omdat een buurman het tafereel stond te filmen, maakte het drietal zich uit de voeten

Gealarmeer­de agenten hielden twee jongens van 13 en 15 jaar aan, maar zij pleegden wel verzet. Een van de politiemen­sen raakte daarbij lichtgewon­d.

De derde verdachte, die de machete zou hebben vastgehoud­en, werd aan de hand van beelden herkend en kon later thuis worden aangehoude­n. De 14jarige Rotterdamm­er was niet meer in het bezit van het kapmes. Een zoektocht in de omgeving, onder meer in een waterparti­j, leverde niets op.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname