Times of Suriname

Gemeentera­ad Minneapoli­s wil politie ontmantele­n

-

VS - Een meerderhei­d van de gemeentera­ad van Minneapoli­s beloofde zondag “het proces te beginnen” om de politie te ontmantele­n. Dat melden lokale Amerikaans­e media. De stap komt op het moment dat er in de VS en in vele andere landen protesten zijn tegen politiegew­eld en racisme naar aanleiding van de dood van George Floyd. Deze zwarte Amerikaan stierf ruim twee weken geleden nadat een politieage­nt in Minneapoli­s bijna negen minuten lang zijn knie op de nek van Floyd drukte.

Raadsleden, die de ontmanteli­ngsbelofte onderteken­den voor honderden toeschouwe­rs, zeiden dat ze niet onmiddelli­jk plannen hadden voor hoe de politie vervangen wordt. Ze zeiden met de gemeenscha­p te willen overleggen over een nieuwe structuur voor de openbare veiligheid.

Zaterdag werd burgemeest­er Jacob Frey van Minneapoli­s uitgejouwd door een zee van demonstran­ten en vluchtte nadat hij zei: “Ik steun de volledige afschaffin­g van de politie niet.” De voormalige burgerrech­tenadvocaa­t werd in 2018 gekozen nadat hij had beloofd de betrekking­en tussen de politie en de inwoners van de stad te verbeteren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname