Times of Suriname

Laatste coronapati­ënt in Nieuw-Zeeland genezen, land heft restrictie­s op

-

NIEUW-ZEELAND - De laatste coronapati­ënt in Nieuw Zeeland is genezen verklaard. Voor zover bekend zijn er geen mensen met een actieve infectie meer, waarmee het land nu ‘coronavrij’ is. Alle coronamaat­regelen worden opgeheven, behalve de grenscontr­oles, zei premier Jacinda Ardern gisteren. De laatste patiënt, een vrouw uit de stad Auckland, vertoont al 48 uur geen symptomen meer en is officieel genezen, aldus 1 News. Het is voor het eerst sinds 28 februari dat er geen actieve infecties in het land zijn.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern kondigde maandag aan dat het land de coronamaat­regelen versoepelt naar ‘niveau 1’, waarbij bijna alle beperkinge­n voor de inwoners en bedrijven in het land worden opgeheven. Er worden nog wel grenscontr­oles uitgevoerd.

“We zijn ervan overtuigd dat we het coronaviru­s in NieuwZeela­nd voorlopig hebben geëliminee­rd, maar het is een voortduren­de strijd”, aldus

Ardern. Nieuw-Zeeland telt een relatief klein aantal besmetting­en en sterfgeval­len. Er zijn 1.504 besmetting­en bekend en voor zover bekend zijn 22 coronapati­ënten overleden.

Dat de aantallen relatief klein zijn, komt volgens experts onder meer door de geografisc­he ligging van Nieuw-Zeeland en de strenge maatregele­n die de overheid trof om de verspreidi­ng van het coronaviru­s tegen te gaan.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname