Times of Suriname

Politie is medeplicht­ige Maddiezaak op ‘t spoor

-

PORTUGAL - De Portugese politie vermoedt dat een voormalig medewerker van het vakantiepa­rk waar Maddie McCann verdween, ook iets met de zaak te maken heeft. Hij heeft mogelijk gebeld met de Duitse Christian Brückner, de man die nu gezien wordt als degenen die Maddie in 2007 liet verdwijnen, zo meldt VRT.

Brückner zit in een gevangenis in Kiel. Hij is in het verleden een aantal keer veroordeel­d voor seksuele misdrijven, waarbij ook kinderen betrokken waren. De 43-jarige man woonde jarenlang in de Algarve in het zuiden van Portugal, ook in de buurt van de badplaats Praia da Luz, waar Madeleine verdween. Aan de Britse tabloid Daily Mail heeft een oud-klasgenoot van Christian Brückner onthuld dat de man als kind een ‘loner’ was. De klasgenoot, die anoniem zijn verhaal doet, zegt ‘altijd al te hebben geweten dat Brueckner het slechte pad op zou gaan’.

Het heeft er alle schijn van dat politie in Portugal, Engeland en Duitsland heel wat steken heeft laten vallen sinds het meisje verdween. De afgelopen dagen werd bekend dat een gouden tip over Brückner in 2013 waarschijn­lijk totaal is genegeerd. De oproep van de Britse politie op de Duitse tv leverde een belangrijk­e melding van een getuige op, zo weet The Sun. Maar waarschijn­lijk heeft de politie van Braunschwe­ig de informatie nooit aan de Engelsen doorgegeve­n.

Verder is er het verhaal van de vrouw die Maddie drie weken na de verdwijnin­g in een Duitse camper zou hebben gezien. Dat was bij een Spaans wegrestaur­ant, 900 kilometer van Praia da Luz.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname