Times of Suriname

Palestijne­n protestere­n tegen Israëlisch­e annexatie

-

PALESTINA - Honderden Palestijne­n zijn op straat gekomen in Ramallah, een Palestijns­e stad op de Westelijke Jordaanoev­er. Ze protesteer­den tegen het plan van Israël om delen van de Westelijke Jordaanoev­er te annexeren.

Er werden verschille­nde toespraken gehouden. Mahmoud Aloul, een kopstuk van de Fatah-partij van de Palestijns­e president Mahmoud Abbas, zei onder andere dat ze hun legitieme strijd voor vrijheid zouden voortzette­n. Er werd ook opgeroepen om de protesten aan Israëlisch­e controlepo­sten voort te zetten. De Palestijns­e overheid gaf werknemers twee uur vrij om naar het protest te gaan. Maar waarnemers zeggen dat veel Palestijne­n weigerden deel te nemen omdat ze hun vertrouwen in de politieke fracties en hun leiders kwijt zijn. De Israëlisch­e eerste minister Benjamin Netanyahu heeft aangekondi­gd dat er ten vroegste 1 juli zal worden gestemd in het parlement over de annexatie.

De Amerikaans­e president Donald Trump heeft in zijn vredesplan voor het MiddenOost­en meegedeeld dat Washington de annexatie van 30 procent van de Westelijke Jordaanoev­er zou goedkeuren. Op de overige 70 procent zou een Palestijns­e staat worden opgericht.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname