Times of Suriname

Arsenalflo­p mag dromen van transfer naar Real Madrid

-

VOETBAL - Real Madrid is de volgende Europese grootmacht met belangstel­ling voor Ismaël Bennacer, zo verzekerde­n Foot Mercato en diverse media uit Italië zondag. De Koninklijk­e wenst aankomende zomer hoe dan ook een controlere­nde middenveld­er toe te voegen aan zijn selectie en zal zich tot AC Milan wenden voor Bennacer indien Eduardo Camavinga van Stade Rennes onhaalbaar blijkt.

De zeventienj­arige Camavinga is in principe het belangrijk­ste transferdo­elwit voor Real Madrid. Het toptalent van Stade Rennes beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak in de Ligue 1 en wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar het Santiago Bernabéu. Voorzitter Nicolas Holveck van de Franse club zette vorige week in gesprek met RTL echter vroegtijdi­g een streep door een zomerse transfer van Camavinga naar Real Madrid. “Het plan is dat hij volgend seizoen voor Stade Rennes speelt. Ik kan met grote zekerheid zeggen dat Eduardo volgend seizoen deel zal uitmaken van ons project”, zo zei Holveck. Volgens Foot Mercato dringt bij Real Madrid steeds meer het besef door dat Camavinga in de zomerse transferpe­riode onhaalbaar zal blijken en dus denkt de Spaanse topclub na over alternatie­ven. Bennacer heeft zich de voorbije maanden in dienst van AC Milan in de kijker gespeeld bij trainer Zinédine Zidane en zal vermoedeli­jk voor een zachtere prijs in te lijven zijn. De 22-jarige middenveld­er heeft een transfercl­ausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan, al is onduidelij­k of Real Madrid ook daadwerkel­ijk dat bedrag zal moeten ophoesten.

Het carrièreve­rloop van Bennacer is opvallend te noemen. De geboren Fransman maakte in 2015 voor ongeveer 300.000 euro de overstap van Arles-Avignon naar Arsenal, maar kwam in Engelse dienst niet verder dan één wedstrijd. Hij verkaste in 2017 voor slechts één miljoen euro naar Empoli en werd weer twee jaar later voor zestien miljoen euro getransfer­eerd naar AC Milan. Hij speelde dit seizoen 20 van de mogelijke 26 competitie­wedstrijde­n in de Serie A voor i Rossoneri en werd in een eerder stadium ook al gelinkt aan Manchester City en Paris Saint-Germain. Bennacer is 22-voudig internatio­nal van Algerije en won vorig jaar als basiskrach­t de Afrika Cup met het NoordAfrik­aanse land.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname