Times of Suriname

‘Biologisch mannelijke’ atlete Semenya hint op gezinsuitb­reiding

-

ATLETIEK - Is er heuglijk nieuws te melden in het gezin van tweevoudig olympisch kampioene Caster Semenya? De Zuid-Afrikaanse atlete postte de afgelopen dagen op Instagram meerdere foto’s met allerlei babyspulle­tjes. Semenya wilde de geruchten echter niet bevestigen, maar volgens Zuid-Afrikaanse media zou het gezin al enkele maanden geleden een dochter hebben verwelkomd.

De hyperandro­gene atlete heeft al enkele jaren een relatie met Violet Raseboya. De recent geposte foto zou het gerucht bevestigen dat het koppel enkele maanden geleden een dochter heeft gekregen. Semenya is tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter, maar misschien nog veel meer een voorvechts­ter van de strijd om erkenning van hyperandro­gene vrouwen. Dit zijn vrouwen met een genetische afwijking waardoor ze ongewoon hoge testostero­nwaarden laten optekenen.

Hierdoor werden de van Semenya

prestaties doorlopend in twijfel getrokken en werden er onderzoeke­n gevoerd naar haar geslacht. Uiteindeli­jk werd beslist dat ze als vrouw mocht blijven sporten. Toch zouden internatio­nale sportinsta­nties graag zien dat ze testostero­nremmers neemt, iets wat Semenya pertinent weigert.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya hint op gezinsuitb­reiding. (Foto: De Telegraaf)
De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya hint op gezinsuitb­reiding. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname