Times of Suriname

CAS behandelt Europese schorsing Manchester City

-

VOETBAL - Het internatio­naal sporttribu­naal CAS zal zich van maandag tot en met woensdag buigen over de Europese schorsing van Manchester City.

De UEFA heeft de huidige kampioen van Engeland voor twee jaar uitgeslote­n van deelname aan de Champions League en Europa League, vanwege ‘ernstige schendinge­n’ van de financiële regels. City zou bewust veel hogere sponsorgel­den hebben opgegeven dan daadwerkel­ijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven voor Financial Fair Play in balans te krijgen.

De Engelse club, die in handen is van een schatrijke Arabische investerin­gsgroep, tekende beroep aan bij het CAS. Het sporttribu­naal, gevestigd in Lausanne, heeft drie dagen uitgetrokk­en voor de behandelin­g van de zaak. Dat gebeurt achter gesloten deuren via videoverbi­ndingen. Het is niet bekend wanneer het CAS uitspraak doet.

Volgens Engelse media gebeurt dat over zo een twee maanden.

Manchester City kreeg ook een boete van 30 miljoen euro. De club wil echter vooral de Europese uitsluitin­g van tafel krijgen. De huidige nummer 2 van de Premier League vreest dat heel wat topspelers willen vertrekken als ze de komende twee seizoenen niet in de Champions League kunnen uitkomen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname