Times of Suriname

Hamilton roert zich in strijd tegen racisme

-

FORMULE 1 - Lewis Hamilton roert zich steeds heftiger in de strijd tegen racisme. De Britse wereldkamp­ioen in de Formule 1 heeft regeringen over de hele wereld opgeroepen alle standbeeld­en van mensen met racistisch­e achtergron­den af te breken.

Hamilton deed zijn oproep op Instagram bij een foto van een demonstrat­ie tegen racisme in Bristol. De actievoerd­ers trokken zondag het beeld van Edward Colston van hun sokkel en smeten het in het water. Colston was een zeventiend­eeeuwse zakenman en politicus die een groot deel van zijn vermogen verdiende met de slavenhand­el. “Ons land eerde een man die Afrikaanse slaven verkocht! Alle standbeeld­en van racistisch­e mannen die geld verdienden door een mens te verkopen, moeten worden gesloopt”, schreef Hamilton.

Hamilton was ook een van de sportberoe­mdheden die zich meteen uitte na de gewelddadi­ge dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij bekritisee­rde zijn collega’s in de Formule 1, die zich stil hielden bij de protesten tegen racisme en beschreef de autosport als een door blanken gedomineer­de sport.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname