Times of Suriname

Lady Gaga scoort zesde nummer 1-album op rij in Verenigde Staten

-

Lady Gaga heeft met haar nieuwe album Chromatica wederom de eerste plaats in de Amerikaans­e hitlijsten weten te bemachtige­n. De zangeres scoort daarmee haar zesde nummer 1-album op rij, schreef Billboard. Van Chromatica gingen 274 duizend exemplaren over de (digitale) toonbank. De plaat van Lady Gaga is daarmee het op vier na best scorende album in de eerste week tot nu toe in 2020. Enkel de nieuwe platen van The Weeknd, BTS, Lil Uzi Vert en Eminem verkochten beter. Het laatste album van een vrouwelijk­e artiest die in de eerste week beter verkocht, was Taylor Swift met Lover waar in september 2019 867 duizend exemplaren van werden afgenomen. De nummer 1-positie van het album werd voorafgega­an door de single Rain On Me met Ariana Grande, die eveneens bovenaan de hitlijsten debuteerde. De zangeres bracht in februari de eerste single Stupid Love uit. Het album zou in eerste instantie in april verschijne­n, maar dit werd uitgesteld door de uitbraak van het coronaviru­s. Lady

Gaga stopte twee dagen na de release op 29 mei met het promoten van Chromatica, om aandacht te besteden aan de Black Lives Matterbewe­ging.

Lady Gaga wist alleen met haar debuutalbu­m The Fame uit 2008 de nummer 1-positie niet te halen. Daarna lukte dit wel met Born This Way (2011), ARTPOP (2013), Cheek To Cheek met Tony Bennett (2014), Joanne (2016) en het soundtrack­album van de film A Star Is Born (2018).

(NU/Foto:IMDb)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname