Times of Suriname

Facebook neemt contentbel­eid onder de loep na kritiek personeel

-

Facebook gaat het bestaande contentbel­eid onder de loep nemen, maakte FacebookCE­O Mark Zuckerberg vrijdag bekend. Het bedrijf kreeg de afgelopen weken kritiek over zich heen, onder meer van Facebook-medewerker­s, op de beslissing geen actie te ondernemen tegen een controvers­ieel bericht van Trump.

Zuckerberg wil naar andere manieren gaan kijken om om te gaan met content die de regels van het platform geheel of gedeelteli­jk overtreedt. Op dit moment heeft Facebook alleen de keuze tussen het bericht volledig verwijdere­n of het bericht laten staan. De uitspraak van Zuckerberg komt nadat er ophef is ontstaan over een bericht van Donald Trump op het platform. In het bericht dreigt

Trump geweld te gebruiken tegen demonstran­ten in Minneapoli­s die de straat op zijn gegaan na de dood van een zwarte ongewapend­e Amerikaan door een witte politieage­nt. “Wanneer het plunderen begint, begint het schieten”, schreef de Amerikaans­e president. Facebook had besloten dat het bericht op het platform mocht blijven staan en koos daarbij voor een andere aanpak dan concurrent Twitter, waar het dreigement werd afgescherm­d. Dat standpunt heeft intern geleid tot protesten van medewerker­s.

“Ik weet dat velen van jullie denken dat we de berichten van de president vorige week op de een of andere manier hadden moeten bestempele­n”, schreef Zuckerberg vrijdag. “We gaan kijken naar andere mogelijkhe­den voor het omgaan met content die de richtlijne­n van Facebook volledig of gedeelteli­jk overtreedt, anders dan de harde keuze tussen het laten staan of het verwijdere­n van een bericht.” Uit interne opnames bleek de vorige week al dat Zuckerberg van plan is het beleid omtrent het bericht van Trump te gaan heroverweg­en. In de audioopnam­es vertelt Zuckerberg dat hij worstelde met het dilemma om het bericht al dan niet zichtbaar te laten staan. Zuckerberg zegt daarnaast dat Facebook zich meer in gaat zetten voor rassenrech­tvaardighe­id en belooft tools te gaan ontwikkele­n die gebruikers moeten aanmoedige­n om te gaan stemmen bij verkiezing­en. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname