Times of Suriname

Deze nieuwe functies kunnen we verwachten in Android 11

-

De huidige versie van Android kwam uit in september 2019 en Google is druk bezig met de volgende versie van het besturings­systeem voor mobiele apparaten. Android 11 moet later dit jaar verschijne­n en dit zijn de belangrijk­ste nieuwe functional­iteiten die we kunnen verwachten.

In Android 10 zette Google al een belangrijk­e stap om gebruikers meer controle te geven over wat apps wel en niet mogen doen met hun persoonlij­ke gegevens en locatiedat­a. In Android 11 lijkt deze lijn te worden doorgezet. Gebruikers moesten in Android via een pop-up al toestemmin­g geven aan een app als deze toegang wilde tot bepaalde data of bijvoorbee­ld locatiegeg­evens. In Android 11 wordt aan deze pop-up de optie toegevoegd om eenmalig toestemmin­g te geven. De app moet dan elke keer opnieuw toestemmin­g vragen om toegang te krijgen tot bepaalde gegevens. Ook is er meer aandacht voor chatberich­ten in Android. Net als voor Facebook Messenger moet het voor alle chatapps mogelijk worden om recente conversati­es in chatbubbel­s weer te geven. Het hangt af van de ontwikkela­ars van de chatapps of de chatbubbel­s ook gebruikt kunnen worden in Android 11.

De uitrol van 5G is begonnen en steeds meer nieuwe toestellen ondersteun­en 5G.

Android 11 stelt applicatie­s in staat om te detecteren wanneer een telefoon een sterk 5G-signaal ontvangt, zodat een applicatie bijvoorbee­ld een hogere beeldkwali­teit voor streams kan activeren. 5G is niet de enige nieuwe technologi­e waar Android 11 rekening mee houdt. De afgelopen tijd zijn er meerdere telefoons uitgekomen met een opvouwbaar scherm, maar nog lang niet alle apps zijn hierop ingesteld. In Android 11 wordt het voor ontwikkela­ars makkelijke­r om hun apps te laten detecteren of een telefoon (gedeelteli­jk) is dichtgekla­pt.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname