Times of Suriname

Jeff Bezos bereikt mijlpaal van USD150 miljard

-

WASHINGTON Jeff Bezos, topman en grootaande­elhouder bij Amazon, heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Het vermogen van de rijkste man wereldwijd is gestegen naar USD 150 miljard. Bezos heeft zijn rijkdom vooral vergaard door zijn grote belang in Amazon. Alleen dit jaar is zijn vermogen met meer dan USD 30 miljard opgelopen dankzij de sterke beursprest­aties van de Amerikaans­e online-retailreus, zo komt naar voren uit de dagelijks bijgehoude­n miljardair­slijst van Bloomberg. Volgens onderzoek van Comparisun kan Bezos de komende jaren nog meer records breken. Zij houden er rekening mee dat de Amazon-oprichter in 2026 als eerste de status van biljonair gaat krijgen.

Bezos had nog veel rijker kunnen zijn als het huwelijk met MacKenzie Bezos had standgehou­den. Na de scheiding van vorig jaar moest hij een deel van zijn belang in Amazon afstaan aan zijn voormalige echtgenoot die nu op de negentiend­e plaats is terug te vinden met een vermogen van USD 50 miljard.

Bill Gates, de oprichter van Microsoft, heeft de schade van de coronacras­h geheel weggewerkt door het krachtige beursherst­el bij de Amerikaans­e softwaregi­gant. Met per saldo een plus van USD 2 miljard voor dit jaar staat hij nog steeds stevig op de tweede plaats in de rijkenlijs­t met een vermogen van USD 115 miljard.

Opvallend is dat Bernald Arnault, topman en grootaande­elhouder bij het LVMH, de derde plaats heeft heroverd. Met een vermogen van USD 96 miljard is het zware verlies dat hij eerder dit jaar leed door de duikvlucht van de koers bij zijn luxe modemerk teruggebra­cht naar een min van USD 9 miljard. (De Telegraaf/Foto: GeekWire)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname