Times of Suriname

Man koopt auto en vindt voor 850.000 dollar aan cocaïne

-

Een Amerikaans­e autokoper heeft kort nadat hij een wagen op een veiling had gekocht een geheim compartime­nt gevonden. Het bleek tjokvol cocaïne te zitten.

Wanneer je een tweedehand­s auto koopt, kun je soms nog voorwerpen aantreffen van vorige eigenaren. Kleingeld onder de stoelen, of een parkeerkaa­rtje uit het bouwjaar van de auto bijvoorbee­ld. Maar 34 bundels cocaïne vinden in een auto die je net gekocht hebt op een veiling, is van een heel andere orde.

Het overkwam een man uit Rio Grande Valley, in het uiterste zuiden van Texas. Volgens de lokale sheriff nam de eigenaar kort na de aankoop van de auto contact op. De man had in een verborgen compartime­nt aanvankeli­jk 17 pakketten gevonden die hij er verdacht uit vond zien.

Toen een drugshond zich ermee ging bemoeien, kwamen er nog eens 17 pakketten tevoorschi­jn, zo meldt de Laredo Morning Times. In totaal ging het om ruim 37 kilo met een straatwaar­de van zo’n 850 duizend dollar, omgerekend ruim 750 duizend euro. In welk merk en type wagen de drugs zaten, is niet bekendgema­akt.

Eerder al vond een andere Texaan voor vier miljoen dollar aan heroïne en crystal meth in de banden van een zojuist door hem gekochte Ford F-150. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname