Times of Suriname

Bouterse: “Wanneer het volk gesproken heeft moeten wij ons hoofd buigen”

-

PARAMARIBO - “Ik heb opgeroepen om te erkennen en te bekennen en toe te geven wat ons volk wil. Ik heb daarbij nog gezegd dat er winnaars en verliezers zullen zijn, maar uiteindeli­jk wanneer het volk gesproken heeft moeten wij ons hoofd buigen.” Dit zei president Bouterse gisteren tijdens Bakana tori.

Het staatshoof­d riep ook op om het Onafhankel­ijk Kiesbureau de ruimte te geven zijn werk te doen. “Laat wat het volk beslist heeft, laat het volk dan met zijn leiding doorgaan. Ik weet ik heb hard gewerkt. Ik weet ik heb dit land niet verkocht en ga ook niet meewerken aan verkoop van dit land.” Volgens Bouterse zal er wel een probleem zijn wanneer er zaken van het land zijn die men denkt te kunnen verkopen.

Tijdens het interview riep Bouterse het volk ook op de komende regering te ondersteun­en. “Het volk wil dat en dan moeten zij aan het werk.” Volgens hem heeft niemand er enig baat bij dat wij hier weer turbulente situaties krijgen en wij weer rommel krijgen in het land. “Wij zijn een voorbeeld in de wereld. Laten wij samen verder aan de opbouw van het land werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname