Times of Suriname

Ook organisati­es voorlopig gestopt met voeding voor zwervers

-

PARAMARIBO - Enkele sociale organisati­es die zich regelmatig ontfermden over de zwervers in de binnenstad en ervoor zorgden dat de mensen vaker eten, drinken of schone kleren kregen, zijn voorlopig vanwege de situatie met COVID-19 in het land gestopt met deze activiteit­en. Er zijn echter enkele personen in de samenlevin­g die zich wel ontfermen over de zwervers. Enkele personen brengen zodra ze de straat op kunnen en het kunnen missen eten voor de mensen.

“Dit heb ik van de week zelf gezien. Het is een moeilijke situatie, maar er zijn wel enkele mensen die uit hun goed hart toch ook denken aan de zwervers en dak- en thuislozen in onze binnenstad. De zwervers in de stad zijn nu meer dan ooit zichtbaar en de politie houdt een oogje in het zeil”, zegt hoofdinspe­cteur

Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname.

Majoor Veliece Thomas, hoofd van het Leger des Heils in Suriname, zegt aan de krant dat zijn organisati­e die regelmatig wel iets voor de zwervers doet, voorlopig is gestopt met deze activiteit­en. “Wij zijn even alles aan het evalueren en hopelijk kunnen wij binnenkort weer iets voor de mensen doen. Nu lukt het even niet”, zegt hij. Social Care Organisati­on Suriname die tot april nog probeerde minstens twee keer per week de zwervers te voorzien van eten, is ook gestopt met dit project.

“Sinds COVID-19 in Suriname is, hebben wij als jonge organisati­e al zeven sociale projecten uitgevoerd om zoveel mogelijk personen en organisati­es te helpen. Wij hebben naast de zwervers ook kindertehu­izen en sociaal zwakke gezinnen geholpen. Nu zijn wij gestopt met alles, omdat het voor ons ook steeds moeilijker wordt om uit huis te gaan en als jonge organisati­e zijn wij ook afhankelij­k van donaties. Het wordt steeds moeilijker om aan donaties te komen, omdat vanwege COVID-19 de mensen zelf nu ook met veel problemen kampen. Wij zijn nu bezig met voorbereid­ingen om alles weer op te pakken en hopen gauw weer iets te kunnen betekenen voor de zwervers en andere sociaal zwakkeren die hulp nodig hebben”, zegt een woordvoerd­er van de organisati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname