Times of Suriname

Sozavo maakt aanvang met distributi­e steunpakke­tten

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) heeft reeds een aanvang gemaakt met de distributi­e van de COVID-19-steunpakke­tten. Behoeftige­n konden zich gisteren tot 12.00 uur registrere­n. Aanvankeli­jk zou de registrati­e pas gisteren aanvangen, maar mensen registreer­den zich al vanaf maandag nadat Angela Salmo, de directeur van Sozavo, het nieuws tijdens de reguliere COVID-19-persconfer­entie had bekendgema­akt. Ongeveer 16 duizend personen hebben zich geregistre­erd via WhattsApp en per sms.

Salmo legt uit dat er verder ook pakketten worden verstrekt aan stichtinge­n die ze op hun beurt verder distribuer­en. Zo geeft ze als voorbeeld aan dat het ministerie ook pakketten verstrekt aan de Stichting 1 voor 12 die ze geeft aan sociaal zwakke gezinnen. Zij legt uit dat er tegerlijke­rtijd meer mensen geholpen worden.

Volgens de directeur zullen enkele huishouden­s die in aanmerking komen voor een ondersteun­ingspakket worden opgeroepen om hun pakket op het ministerie op te halen. Echter, het ministerie doet er alles aan om de pakketten zoveel mogelijk zelf te bezorgen.

Het is de bedoeling gedurende deze periode gezinnen die getroffen worden zoveel mogelijk te voorzien van een COVID-19-steunpakke­t. Daarnaast komen ook opvanginst­ellingen in aanmerking voor een steunpakke­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname