Times of Suriname

“Ik heb slechts een keer gesproken met de NPS en Brunswijk”

Bouterse:

-

PARAMARIBO “Ik heb een keer gesproken met een kaderlid van de NPS die mij uitdrukkel­ijk zei ‘ik praat niet namens de partij maar als bezorgde burger’. Ik heb een keer gesproken met de heer Brunswijk”, zei president Desi Bouterse gistermidd­ag in

Bakana Tori.

Met partijen is er geen moment gesproken over het vormen van een regering of het aangaan van een samenwerki­ng verduideli­jkte het staatshoof­d. Volgens de president worden er heel wat verhalen verteld in de samenlevin­g die niet op waarheid berusten. Hij vertelt dat de ene keer dat hij Brunswijk aan de telefoon heeft gehad er gesproken is over zijn kleinzoon Walter. Tijdens dit telefonisc­h onderhoud heeft het staatshoof­d aan Brunswijk verteld dat zijn kleinzoon niet aanwezig was in de Anthony Nestysport­hal toen het hoofdstemb­ureau Paramaribo bezig was met het verwerken van de processen-verbaal van de stembureau­s. Brunswijk had tijdens een persconfer­entie namelijk gezegd dat Walter daar zou zijn en enkele dozen met stembiljet­ten wilde meenemen. “Ik heb Brunswijk gebeld om te zeggen dat het verhaal niet klopt. Omdat die avond een aantal mensen met mij en Walter aan het zitten kaarten waren. De andere mensen kan ik als getuigen oproepen. Nogmaals, daarover is gesproken en niet over een samenwerki­ng”, aldus Bouterse.

“Ik heb ook een gesprek gehad met Chandrikap­ersad Santokhi van acht uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend en die bespreking ging over de soepele afhandelin­g van zaken en een overdracht aan de nieuwe regering zonder rommel en turbulenti­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname