Times of Suriname

Sozavo maakt aanvang met uitbetalin­g crèchepers­oneel

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) heeft gisteren een herstart gemaakt met het uitbetalen van het personeel van de crèches. Angela Salmo, directeur van Sozavo, vertelt dat vanaf vandaag een herstart gemaakt zal worden met het uitbetalen van de algemene kinderbijs­lag (AKB)

De directeur legt uit dat de uitbetalin­g elke dag zal plaatsvind­en, met uitzonderi­ng van de woensdag, omdat er dan een total lockdown geldt, waarbij niemand zich op straat mag bevinden. Verder vertelt zij dat de uitbetalin­g zal geschieden volgens de maatregele­n die nu gelden, waarbij mensen volgens hun familienaa­m op straat mogen zijn.

De AKB wordt vanaf vandaag weer uitbetaald. Dit zal eveneens volgens de gestelde COVID-19-maatregele­n geschieden. Salmo legt uit dat op het terrein van Sozavo aan de Gemenlands­weg alle voorzorgsm­aatregelen getroffen zijn. Zo kunnen de mensen bij het betreden van het terrein gelijk hun handen wassen.

Na de reguliere uitbetalin­g van de AKB zal het ministerie overgaan tot het uitbetalen van de extra AKB van SRD 1000 per huishouden.

De uitbetalin­gen waren begin deze maand gestaakt vanwege de explosieve stijging van COVID-19-gevallen.

Salmo doet een beroep op de gemeenscha­p om de maatregele­n stipt op te volgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname