Times of Suriname

Dodental na zinken migrantenb­oot bij Tunesië stijgt naar 46

-

TUNESIЁ Het dodental als gevolg van het zinken van een migrantenb­oot voor de Tunesische kust is naar 46 gestegen, meldden lokale autoriteit­en gisteren. Dinsdag werden al twintig lichamen van overleden opvarenden gevonden, waarna de kustwacht en het leger een zoektocht begonnen. Er werden toen nog tientallen mensen vermist.

Aan boord waren 53 migranten, van wie het merendeel afkomstig was uit CentraalAf­rika. De boot vertrok op 4 juni vanuit de Tunesische stad Sfax, in de richting van Italië. Het is nog onbekend wanneer het schip gezonken is en wat er precies gebeurd is.

Tunesische autoriteit­en gaan onderzoek doen naar wie verantwoor­delijk is voor de mensensmok­kel. Het land heeft al jaren te maken met migranten die vanaf de oostkust proberen de oversteek naar Europa te maken.

Deze route is erg gevaarlijk. Vorig jaar overleden er nog 86 Afrikaanse migranten, nadat hun boot voor de kust van Tunesië kapseisde. Dat was één van de ergste bootongeva­llen voor de kust van het Noord-Afrikaanse land.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname