Times of Suriname

Leicester City heeft opvolger Chilwell al op radar

-

VOETBAL - Leicester City moet rekening houden met het vertrek van Ben Chilwell. De 23-jarige vleugelver­dediger staat in de belangstel­ling van Manchester City en Chelsea, al verlangen the Foxes een uitermate forse transferso­m. Indien Chilwell Leicester City komende zomer achter zich laat, is Max Clark van Vitesse volgens de Daily Mail in beeld als zijn opvolger.

Clark maakte in de zomer van 2018 transfervr­ij de overstap van Hull City naar Vitesse, in het kielzog van trainer Leonid Slutsky. De 24-jarige vleugelver­dediger speelde zich vorig seizoen na de winterstop in het elftal van de Arnhemmers en was in deze jaargang een vaste waarde, ook na het vertrek van Slutsky. Clark kwam voorlopig tot 57 officiële wedstrijde­n voor Vitesse en heeft nog een contract tot medio 2021, waardoor de Arnhemmers een transferso­m kunnen vragen. De verrichtin­gen van Clark zijn niet onopgemerk­t gebleven in Engeland, want Leicester City zou hem beschouwen als de eventuele opvolger van Chilwell. De vleugelver­dediger van the Foxes bevindt zich op de radar bij Chelsea en Manchester City, al is het nog maar de vraag of een transfer daadwerkel­ijk van de grond komt. Leicester City zou voor Chilwell een vergelijkb­aar bedrag willen incasseren als voor Harry Maguire, die afgelopen zomer voor 87 miljoen euro de overstap naar Manchester United maakte.

Het contract van de door Leicester City opgeleide Chilwell loopt nog door tot medio 2024. Het Franse Le10Sport wist eerder deze week te melden dat Nicolás Tagliafico tevens in beeld is als de opvolger van Chilwell. De Argentijns­e vleugelver­dediger heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax en zou Amsterdam voor een bedrag van 25 miljoen mogen verlaten, waardoor Chelsea en Paris Saint-Germain ook belangstel­ling hebben.

(VP)

VOETBAL - Olivier Giroud mag van Chelsea deze transferzo­mer op zoek naar een nieuwe club. Dat schrijft de Daily Express. Aan interesse is er geen gebrek voor de ervaren Fransman.

De Engelsen namen de 33-jarige Fransman tweeënhalf seizoenen geleden over van stadsgenoo­t Arsenal. De centrumspi­ts liet echter geen grote indruk achter, waardoor Chelsea deze zomer op zoek gaat naar een nieuwe aanvaller. De Premier League-club is momenteel in onderhande­ling met RB Leipzig om

Timo Werner over te nemen. Daarmee kaapt het de aanvaller weg voor de neus van Liverpool, dat maandenlan­g in verband werd gebracht met een overname.

Onder meer Tottenham Hotspur, Internazio­nale en Lazio zouden interesse hebben om Giroud deze zomer naar hun club te halen. De clubs meldden zich in de winter ook al voor de spits, maar toen wilde Chelsea Giroud niet tussentijd­s laten gaan.

(VN)

 ??  ?? Olivier Giroud heeft geen vaste basisplek bij Chelsea, maar de spits mag niet klagen over interesse van andere clubs. (Foto: Goal)
Olivier Giroud heeft geen vaste basisplek bij Chelsea, maar de spits mag niet klagen over interesse van andere clubs. (Foto: Goal)
 ??  ?? Barcelona heeft zijn interesse getoond in Orkun Kökcü, die momenteel onder contract staat bij Feyenoord. (Foto: AD)
Barcelona heeft zijn interesse getoond in Orkun Kökcü, die momenteel onder contract staat bij Feyenoord. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname