Times of Suriname

Bouwers WK-stadion Qatar wachten maanden op salaris

-

VOETBAL - Zo’n honderd buitenland­se arbeiders die een van de stadions voor het WK voetbal van 2022 in Qatar aan het bouwen zijn, wachten al maanden op hun salaris. Amnesty Internatio­nal heeft de zaak onlangs aangekaart bij de Qatarese autoriteit­en, de FIFA en het lokale organisati­ecomité. Volgens de mensenrech­tenorganis­atie wordt sinds kort weer salaris overgemaak­t naar de bouwers.

Het gaat om stadion Al Bayt in het noordelijk gelegen Al Khor. Het stadion, dat op een reusachtig­e tent lijkt, gaat plaats bieden aan 60 duizend voetbalfan­s. De bouw kost zo’n 770 miljoen euro. Volgens Amnesty Internatio­nal wachten de buitenland­se werklui al maanden op geld. In een officiële reactie bevestigt de overheid van Qatar dat er problemen waren met de betalingen. Het bedrijf dat het stadion bouwt is inmiddels verkocht. De salarissen voor februari tot en met mei zijn volgens Qatar nu betaald. Voor de maanden daarvoor komt binnenkort een oplossing.

“De regering heeft de afgelopen jaren flinke vooruitgan­g geboekt bij de hervorming van het arbeidssys­teem in ons land”, aldus de overheid. ”Er zijn nog steeds problemen die moeten worden overwonnen, zoals de houding en het gedrag van een kleine minderheid. Dit kost tijd, maar we blijven ons daar sterk voor maken.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname