Times of Suriname

Spelers in Engeland willen ‘Black Lives Matter’ op rug

-

VOETBAL - Als het aan de spelers in de Premier League ligt, spelen zij tijdens de eerste speelronde na de coronapauz­e niet meer met namen op hun rug, maar met de slogan ‘Black Lives Matter’.

ESPN meldt dat de aanvoerder­s van de twintig clubs het plan hebben aangedrage­n. Donderdag volgt een overleg tussen clubbestuu­rders en wordt waarschijn­lijk groen licht gegeven.

Mogelijk blijft het niet bij een tekst op achterkant van de shirts. Meerdere spelers zouden van plan zijn om rond de wedstrijde­n te knielen, om op die manier te benadrukke­n dat zij tegen racisme zijn.

Een van hen is Patrick van Aanholt, die onder contract staat bij Crystal Palace. “Ik ben zeker bereid om te knielen, honderd procent”, aldus de Oranje-internatio­nal in gesprek met Sky Sports. “Sommige spelers Duitsland hebben het in gedaan, evenals enkele Premier League-teams tijdens trainingen. Voetbal is een mondiale sport. Als spelers hebben wij een platform en moeten we gezamenlij­k een boodschap uitdragen.”

Eerder dit jaar lieten de Engelse captains ook al van zich horen. Toen het coronaviru­s wild om zich heen begon te slaan in Europa werd een initiatief gestart om de Britse gezondheid­szorg te ondersteun­en. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname