Times of Suriname

Corona slaat gat in omzet verfmaker AkzoNobel

-

AMSTERDAM - Verfmaker AkzoNobel ziet door de coronamaat­regelen zijn omzet in het tweede kwartaal voor een groot deel wegvallen. De eigenaar van onder meer de merken Flexa, Sikkens en Alabastine ziet dat april de meeste impact heeft ondervonde­n.

Dat laat het concern weten in een tussentijd­s bericht over de voortgang van het tweede kwartaal, dat tot 1 juli loopt. De omzet in april van dit jaar ligt 30 procent lager dan dezelfde maand vorig jaar. In mei bleven de inkomsten met 20 procent achter.

In de eerste drie maanden van het jaar ondervond AkzoNobel al een negatieve impact door corona, maar die bleef toen beperkt tot de Aziatische markten. In het eerste kwartaal lag de omzet 5 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

AkzoNobel heeft vooral de vraag naar decoratiev­e verven zien wegvallen. Door de lockdown in verschille­nde landen, waren veel bouwmarkte­n gesloten. De distributi­ekanalen voor decoratiev­e verf in Azië en Europa zijn inmiddels weer grotendeel­s heropend, merkt het concern. De markt voor coatings voor de automotive en luchtvaart kent nog wel problemen. Desalniett­emin verwacht AkzoNobel dat de negatieve impact van corona in juni verder zal afnemen. AkzoNobel heeft vanwege het virus eerder dit jaar zijn transforma­tie al stilgelegd en de ambitie om dit jaar een winstmarge van 15 procent te halen opgeschort. AkzoNobel benadrukt dat het nog goed kan leunen op zijn sterke balans. Die zijn het gevolg van eerdere kostenbesp­aringsprog­ramma’s. De verfmaker presenteer­t 22 juli definitief zijn halfjaarci­jfers. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname