Times of Suriname

Noodlijden­d British Airways wil miljoenen ophalen met verkoop kunstcolle­ctie

-

HARMONDSWO­RTH - Het noodlijden­de British Airways wil ten minste tien kunstwerke­n verkopen om zo miljoenen ponden op te halen. De werken sieren de zogenoemde executive lounges van de luchtvaart­maatschapp­ij en zijn van bekende kunstenaar­s zoals: Damien Hirst, Peter Doig en Bridget Riley.

Het idee om een deel van de kunstcolle­ctie te verkopen komt van een medewerker, zei een anonieme bron donderdag tegen Reuters. Een van de werken die in de verkoop gaan, zou naar verluidt meer dan 1 miljoen pond (1,11 miljoen euro) waard zijn.

Eerder kondigde British Airways twaalfduiz­end ontslagen aan. Die zijn nodig om het bedrijf overeind te houden nu de inkomsten vrijwel stilliggen door de coronapand­emie. De verwachtin­g is dat de luchtvaart de komende jaren krimpt door een afnemende vraag die eveneens het gevolg van de crisis is, waardoor de ontslagen volgens de vliegmaats­chappij ook op de langere termijn verstandig zijn. Moederbedr­ijf IAG verliest volgens British AirwaysCEO Alex Cruz momenteel zo een 178 miljoen pond per week. Cruz zei onlangs dat het voortbesta­an van de vliegmaats­chappij allesbehal­ve zeker is, zelfs met de aangekondi­gde ontslagen. (NU/Foto:The New York

Times)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname