Times of Suriname

Credit Suisse verlaagt koersdoel Engie

-

ZŪRICH Credit Suisse heeft gisteren het koersdoel voor Engie verlaagd van 16,90 naar 13,50 euro bij een ongewijzig­d Neutraal advies. De koersdoelv­erlaging komt nadat de analisten van de Zwitserse bank de taxaties voor de winst per aandeel in 2020 met 28 procent verlaagden, en met 11 tot 15 procent tussen 2021 en 2023.

Volgens Credit Suisse is Engie een van de Europese nutsbedrij­ven die het meest blootgeste­ld aan de huidige economisch­e vertraging. Dit vanwege de activiteit­en op het vlak van klantoplos­singen en de aanwezighe­id in Zuid-Amerika, wat voor een valutaire tegenwind zorgt. Verder menen de analisten dat door de zoektocht naar een nieuwe CEO 2020 een transitiej­aar voor Engie is geworden.

Credit Suisse benadrukte ook dat door het schrappen van het dividend, de beleggings­casus van Engie al onzeker was. Al merkte het energiebed­rijf op dat het vanaf 2021 weer dividend zal uitkeren. Toch denken de analisten dat het dividendre­ndement lager zal liggen dan het sectorgemi­ddelde.

De Zwitserse bank ziet de halfjaarci­jfers, die op 31 juli gepublicee­rd worden, als een eventuele aanjager voor de koers, aangezien Engie dat de outlook voor 2020 zou moeten afgeven.

Het aandeel Engie daalde gisteren 2,5 procent tot 11,11 euro. (Beursduive­l/Foto:Get a better CTC)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname