Times of Suriname

Vrouw steekt vriend neer nadat hij haar slechts een berichtje stuurde op haar verjaardag

-

Een Britse vrouw heeft een gevangenis­straf van zes jaar gekregen omdat ze haar vriend had neergestok­en nadat hij haar alleen maar een berichtje had gestuurd om haar een gelukkige verjaardag te wensen. De vrouw vond het namelijk ‘not done’ dat hij haar niet had gebeld. Janet Kearns beantwoord­de het berichtje met ‘bedankt’, maar stormde daarna meteen naar het appartemen­t van haar vriend Alan Pearce in Manchester. De 46-jarige vrouw vermoedde dat Alan haar bedroog, waarop een verhitte discussie volgde. De twee begonnen zelfs met elkaar te vechten en belandden op de gang. Daar belde Alan de politie, terwijl Janet terug naar binnen ging en een keukenmes pakte dat ze vervolgens koelbloedi­g in Alans arm stak.

Janet bleef kalm toekijken hoe er liters bloed uit de slagader van Alan gutste. Hij overleefde de aanval ternauwern­ood na een levensredd­ende operatie. De man heeft, een jaar na de aanval, nog steeds moeite om zijn rechterhan­d te bewegen.

“Ik zal die dag nooit vergeten”, vertelde hij aan de politie in een verklaring. “Toen ik daar op de grond lag en me steeds zwakker voelde worden, dacht ik echt dat ik dood zou gaan. Dankzij de snelle reactie van de hulpdienst­en ben ik er gelukkig nog steeds. Ik zal hen altijd dankbaar zijn.” (Zita)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname