Times of Suriname

Surinaamse bedrijven produceren handsaniti­zer

-

PARAMARIBO - Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij, producente­n van de bekende merken Borgoe Rum en Parbo Bier, hebben vanwege de recente drastische toename van geïnfectee­rde COVID-19-gevallen de handen ineengesla­gen om een handsaniti­zer met een bepaald percentage alcohol te produceren. In een persberich­t zeggen de bedrijven, de nationale rumproduce­nt en bierbrouwe­r, een voor Suriname unieke samenwerki­ng te zijn aangegaan om een op alcohol en bier gebaseerde, lokaal geproducee­rde, handsaniti­zer te produceren die voldoet aan de hoogste internatio­nale kwaliteits­eisen.

“Wereldwijd is er vanaf de uitbraak van het nieuwe coronaviru­s een schrijnend tekort aan alcohol (hand) sanitizers. Diverse alcoholpro­ducerende bedrijven hebben hierop ingespeeld door alcohol sanitizers te produceren.

Wat deze alcohol sanitizer echter zo bijzonder maakt, is dat het een volledig Surinaams product is van twee Surinaamse productieb­edrijven. Voor zover bekend is, is het niet eerder voorgekome­n dat een rumproduce­nt en bierbrouwe­r een gezamenlij­k product hebben vervaardig­d. Suriname Alcoholic Beverages NV en de Surinaamse Brouwerij leveren met dit nieuwe product een bijdrage in de strijd tegen het nieuwe coronaviru­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname