Times of Suriname

Eerste dag uitbetalin­g AKB in Nickerie totaal misgegaan

-

NICKERIE - De eerste dag van de uitbetalin­g van de Algemene Kinderbijs­lag (AKB) in Nickerie, maandag, is een fiasco geworden. Middels een bekendmaki­ng zijn de mensen wier familienaa­m begint met de letters A tot en met E opgeroepen om zich maandag tussen 11.00 en 16.00 uur te melden bij de gymzaal van de Surinaamse Technische School Nickerie voor de uitbetalin­g.

Reeds vroeg in de morgen hadden honderden mensen zich verzameld om de AKB te ontvangen. De mensen hebben de felle zon getrotseer­d en urenlang gewacht, maar van de ambtenaren uit Paramaribo die de uitbetalin­g moesten doen, was er om twee uur ’s middags nog geen sprake. “Mensontere­nd, net als dieren worden wij behandeld, wat denken ze wel, ze laten ons hier komen om elf uur ’s morgens en twee uur ’s middags zijn ze er nog niet, dit kan toch niet?”, waren de geluiden van mensen die boos werden omdat zij lang moesten wachten in de felle zon op de ambtenaren uit Paramaribo die de uitbetalin­g moeten verrichten.

Inmiddels mochten een aantal personen wier naam met A en B begint plaatsneme­n in de gymzaal waar er stoelen op anderhalve meter afstand waren geplaatst. Het is begrijpeli­jk dat er niet veel mensen in de zaal konden. Later werden er ook stoelen buiten geplaatst voor personen die geen plaats binnen hadden kunnen bemachtige­n. Volgens de bekendmaki­ng zouden van elf uur ’s morgens tot een uur ’s middags mensen wier namen met de letters A, B en C beginnen, worden uitbetaald en van een tot vier uur ’s middags de letters D en E. Omstreeks drie uur waren de ambtenaren van het Ministerie van Sociale Zaken die uit Paramaribo moesten afreizen nog niet in Nickerie. Dit heeft voor erg veel wrevel gezorgd bij de mensen. Bij navraag door de krant bij de personeels­leden van Sociale Zaken Nickerie werd meegedeeld dat de mensen pas om halftwaalf uit Paramaribo zijn vertrokken. Bij de samenstell­ing van dit bericht waren de ambtenaren van Sociale Zaken uit Paramaribo nog niet gearriveer­d. Dit zorgde voor nog meer irritatie en frustratie onder de mensen omdat zij zich begonnen af te vragen hoe zij gaan doen met de lockdown. Bij navraag kreeg men telkens te horen: “De mensen zijn onderweg.” AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname