Times of Suriname

Wan Okasi stopt dienstverl­ening zorgvervoe­r

-

PARAMARIBO - De stichting Wan Okasi heeft de dienstverl­ening van het zorgvervoe­r tijdelijk stopgezet. Aniel Koedjbihar­ie, voorzitter van de stichting, vertelt dat vanwege het aantal stijgende COVID-19-gevallen de stichting is overgegaan tot dit besluit.

Naar zeggen van de voorzitter komt het personeel van het zorgvervoe­r dagelijks in fysiek contact met de patiënten. Gezien het om een kwetsbare groep gaat, heeft de organisati­e besloten om het zorgvervoe­r stil te leggen. Hij legt uit dat de stichting begrijpt dat in deze periode het zorgvervoe­r van belang is, omdat het openbaar vervoer bijna helemaal is stilgelegd. Immers, de mensen zijn geheel afhankelij­k van het openbaar vervoer om bijvoorbee­ld naar de dokter te gaan, maar hij moet zowel de passagiers als het personeel beschermen. Hij hoopt dat zij toch adequaat over vervoer kunnen beschikken wanneer dat nodig is.

Koendjbiha­rie hoopt dat de doelgroep na de COVID-19pandemie uit haar issolatie gehaald kan worden. Dit kan gedaan worden door de doelgroep te facilitere­n op onder andere leuke dagtochten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname