Times of Suriname

Banken komen gepensione­erden tegemoet

-

PARAMARIBO - De banken hebben besloten om de gepensione­erden deze week tegemoet te komen door hen in de gelegenhei­d te stellen hun geld op te nemen. Het gaat hier om gepensione­erden van de overheid wier pensioen gisteren moet zijn gestort.

De Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV) meldt in een persberich­t dat een deel van de gepensione­erden niet beschikt over de digitale betaalmoge­lijkheden die de banken aanbieden. Banken hebben daarom besloten om deze week deze groep tegemoet te komen door hen van dienst te zijn gedurende de beperkte openingsti­jden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregele­n van het COVID-19Manageme­ntteam.

Vandaag zullen gepensione­erden wier familienaa­m begint met de letter A, B, C, D, E, F, G, H, I en J geholpen worden. Donderdag zijn personen met de letter K, L, M, N en O aan de beurt en vrijdag gepensione­erden wier familienaa­m begint met P, Q, R, S, T, U, V, W, X en Y. De bankiersve­reniging meldt dat gepensione­erden die klant zijn van De Surinaamsc­he Bank terecht kunnen bij het filiaal te Maretraite. GODO zal behalve in Paramaribo, ook de dienstverl­ening in Albina en Atjoni aanbieden. De Volkskredi­etbank zal behalve in Paramaribo en Nickerie, ook in Tamanredjo, Coronie en Saramacca de dienstverl­ening aanbieden. De openingsti­jden van de banken zijn van 16 tot en met 19 juni, tussen 10.00 uur en 13.00 uur. De bank is gesloten op woensdag en zaterdag. De SBV houdt haar klanten voor dat bij het opnemen van contanten het overleggen van een geldig identiteit­sbewijs verplicht is. Verder geeft zij aan dat het kasopnameb­ewijs een bewijs van vrijstelli­ng is indien de politie u op straat staande mocht houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname