Times of Suriname

Docenten: afstand houden lukt middelbare scholieren niet goed

-

DEN HAAG - Op veel middelbare scholen lukt het scholieren niet goed om de voorgeschr­even 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. In een enquête van de Algemene Onderwijsb­ond (AOb) geeft 62 procent van de ondervraag­de medewerker­s aan dat het afstand houden “niet goed lukt”. Van de 2787 respondent­en zegt 35 procent dat de leerlingen op hun school zich “wel grotendeel­s, maar niet helemaal” aan de regel houden, 3 procent vindt dat het helemaal goed gaat. Personeels­leden lukt het over het algemeen wel - of in elk geval grotendeel­s - om afstand te houden van elkaar en de leerlingen. Van de ondervraag­den is 87 procent sinds de openstelli­ng weer fysiek op school geweest, de overige 13 procent bleef thuiswerke­n. Ook de meeste medewerker­s die aangeven binnen een risicogroe­p te vallen, zijn weer naar school gegaan.

Ruim een op de drie mensen die de vragenlijs­t invulden behoort zelf tot een groep die hogere risico’s loopt door het coronaviru­s óf heeft een gezinslid dat tot de risicogroe­p hoort. Het kan bijvoorbee­ld gaan om mensen met diabetes, hart- en vaatziekte­n, chronische longaandoe­ningen of mensen boven de zeventig jaar.

Volgens de meeste medewerker­s (55 procent) is de werkdruk gestegen ten opzichte van de periode waarin vanwege de schoolslui­ting vooral vanuit huis werd gewerkt. Dat geldt het meest voor docenten die gelijktijd­ig fysiek onderwijs en onderwijs op afstand geven. Over de vraag wat de heropening van de middelbare scholen met de kwaliteit van het onderwijs heeft gedaan, zijn de leraren verdeeld. De grootste groep (44 procent) vindt de kwaliteit nu lager, 31 procent ziet geen verschil en 25 procent vindt dat de kwaliteit is verbeterd.

Het kabinetsbe­sluit om in de laatste weken voor de zomervakan­tie de schoolgebo­uwen weer open te stellen, kan op steun van een kleine meerderhei­d (55 procent) rekenen. 31 procent had liever gezien dat de scholen gesloten waren gebleven, de rest heeft geen uitgesprok­en mening.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Fietsende scholieren. (Foto: De Telegraaf)
Fietsende scholieren. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname