Times of Suriname

Mensensmok­kelnetwerk naar Nederland opgerold

-

AMSTERDAM - Een bende mensensmok­kelaars die vooral Noord-Afrikanen illegaal naar onder andere Nederland bracht, is door opsporings­autoriteit­en uit meerdere landen opgerold. Op twee locaties in ons land werden invallen gedaan.

Dat melden verschille­nde Spaanse media. Politiekor­psen uit Spanje deden geruime tijd onderzoek naar het omvangrijk­e netwerk, waarbij criminelen erin slaagden illegalen uit Marokko, Algerije en Tunesië de grens over te krijgen en zo

Europa binnen te loodsen. Twaalf personen zijn bij de actie gearrestee­rd. De bende opereerde in de Spaanse regio Catalonië, voornameli­jk vanuit Barcelona, en zou erin zijn geslaagd al meer dan duizend personen clandestie­n de grens tussen Afrika en Europa over te krijgen.

Onder de illegalen die naar Nederland werden gesmokkeld – ze werden ook naar Frankrijk, Duitsland en België gebracht – zaten ook kinderen en zwangere vrouwen. Zodra ze in Spanje waren aangekomen, werd de reis naar andere delen van Europa voorbereid. Er werden honderden euro’s per persoon betaald om het continent in te komen. De bende, die voornameli­jk bestond uit personen van Noord-Afrikaanse komaf, werd ontmanteld dankzij samenwerki­ng tussen autoriteit­en uit verschille­nde landen, zoals Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en Portugal. Waar de invallen in ons land plaatshadd­en, is niet bekendgema­akt.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname