Times of Suriname

Rotterdams­e politie ontvangt dreigbrief

-

ROTTERDAM - De Rotterdams­e politie is in een brief ernstig bedreigd. Eenheidsch­ef Westerbeke stelt dat zijn manschappe­n de laatste weken onder druk staan, mede door de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die om het leven kwam door politiegew­eld. De politie zegt de bedreiging zeer serieus te nemen, maar geen acuut gevaar te zien. “We onderzoeke­n uit welke hoek de bedreiging komt. De brief nemen we dermate ernstig dat al onze mensen hierover zijn geïnformee­rd”, zegt Wim Hoonhout namens de politie Rotterdam. Westerbeke vermeldt de dreigbrief in een mail aan al zijn manschappe­n, die De Telegraaf heeft ingezien. Hij schrijft dat de politie vol aan de bak moet door een recente reeks liquidatie­s, de antiracism­e-demonstrat­ie en de dreigbrief.

De dood van Floyd zorgt voor druk. “Ik ervaar het gevoel van onder een vergrootgl­as zitten waarbij de buitenwere­ld heel snel een oordeel velt over incidenten, groot of klein”, schreef hij.

De vakbonden horen van politiemen­sen dat de racismekaa­rt veel sneller wordt getrokken en agenten veel voorzichti­ger opereren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname