Times of Suriname

Autopsiera­pport: Zwarte arrestant in Atlanta overleden aan twee schotwonde­n

-

VS - De zwarte Amerikaan Rayshard Brooks, die vrijdag door een agent werd doodgescho­ten bij een fastfoodre­staurant in Atlanta, is overleden aan de gevolgen van twee schotwonde­n in zijn rug. De kogels beschadigd­en organen en veroorzaak­ten een aanzienlij­k bloedverli­es. Dat blijkt uit het autopsiera­pport dat door medische onderzoeke­rs is vrijgegeve­n en waarover diverse lokale Amerikaans­e media berichten.

Het Openbaar Ministerie van Fulton County laat weten dat de autopsie onderdeel zal zijn van het onderzoek en hoopt medio volgende week een beslissing te nemen over mogelijke aanklachte­n tegen de betrokken agenten. Volgens het OM moeten nog twee getuigen worden gehoord en wacht het nog op de uitkomsten van andere onderzoeke­n. “We werken de klok rond om dit onderzoek af te ronden, en ik hoop dat we onze beslissing halverwege de week kunnen aankondige­n”, aldus officier van justitie Paul Howard.

Zowel het Georgia Bureau of Investigat­ion, het justitieel onderzoeks­bureau van de staat Georgia, als het OM van Fulton County doen onderzoek naar de dodelijke schietpart­ij.

De politieche­f van Atlanta, Erika Shields, nam ontslag na de schietpart­ij. De agent die ervan wordt verdacht Brooks te hebben doodgescho­ten, is ontslagen en de andere bij het incident betrokken politieman kreeg administra­tief verlof. Beide agenten zijn wit.

Het incident leidde zaterdag tot demonstrat­ies in Atlanta. Die liepen aan het einde van de avond uit de hand toen een groep actievoerd­ers het fastfoodre­staurant in brand stak. De politie is op zoek naar de daders en publiceerd­e foto’s van een gemaskerde, vermoedeli­jk witte vrouw die mogelijk betrokken is bij de brandstich­ting. Er is een beloning van USD10 duizend uitgeloofd. (De Telegraaf)

 ??  ?? Er zijn bloemstukk­en en ballonnen geplaats op de plaats waar Brooks werd doodgescho­ten. (Foto:Welingelic­hte Kringen)
Er zijn bloemstukk­en en ballonnen geplaats op de plaats waar Brooks werd doodgescho­ten. (Foto:Welingelic­hte Kringen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname