Times of Suriname

Europese app toont actuele reisinform­atie voor toerist

-

BELGIЁ Toeristen en reizigers die zich afvragen hoe het is gesteld met coronamaat­regelen in andere EU-landen, kunnen een website met informatie over tal van onderwerpe­n raadplegen. De Europese Commissie lanceerde gisteren het digitale platform Re-open EU, met actuele informatie per lidstaat over zaken als mondkapjes, reisbeperk­ingen, grenscontr­oles, toeristisc­he diensten en de regels in het openbaar vervoer. De info is beschikbaa­r in 24 talen, ook via een mobiele app.

Veel Europeanen zijn bezig te kijken waar ze hun vakantie door willen brengen nu de coronapand­emie in Europa is teruggedro­ngen en de meeste grenzen weer open zijn. De webapplica­tie biedt ook informatie over bijvoorbee­ld de beschikbaa­rheid en openingsti­jden van restaurant­s, cafés, stranden, musea en andere culturele instelling­en. “Hét referentie­punt voor iedereen die in de EU reist”, aldus de aanprijzin­g van de Europese

Commissie.

Verder zijn actuele regels te vinden over bijvoorbee­ld de specifieke afstandsre­gels in een land, zodat reizigers kunnen nagaan hoe ze gezondheid­srisico’s kunnen vermijden. Het platform geeft ook informatie over vouchers. Mensen kunnen hotels of restaurant­s steunen door waardebonn­en te kopen voor een verblijf of maaltijd zodra ze weer opengaan.

“Na weken gesloten te zijn, gaan de binnengren­zen van de

EU weer open. Reizigers zullen op Re-open EU, de website die we lanceren, gemakkelij­k informatie vinden die hen zal helpen hun reizen met vertrouwen te plannen en tijdens hun reis veilig te blijven, aldus Thierry Breton, EUcommissa­ris voor de Interne Markt.

De Europese site is gebaseerd op informatie die de lidstaten aanleveren. Veel landen hebben ook een eigen app of website voor reisinform­atie in het buitenland. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname