Times of Suriname

Italië meldt kleinste aantal coronadode­n sinds 2 maart

-

ITALIЁ De Italiaanse autoriteit­en melden maandagavo­nd dat nog eens 26 personen zijn overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s. Dat is het laagste dagcijfer sinds 2 maart.

Ook wordt gemeld dat 303 personen positief zijn getest op het coronaviru­s. Op dit moment zijn in Italië 25.909 actieve besmetting­en bekend. Dat zijn er 365 minder dan zondag. 177.010 personen zijn genezen verklaard, 34.371 mensen den.

Sinds begin deze maand worden bijna dagelijks minder dan honderd nieuwe sterfgeval­len gecommunic­eerd. Het aantal nieuwe besmetting­en per dag schommelt de afgelopen twee weken tussen 160 en 360 meldingen met een enkele uitschiete­r van 518 op 5 juni.

Nadat eind februari de eerste besmetting­en in `Italië werden vastgestel­d, verspreidd­e

zijn overlehet virus zich razendsnel onder de bevolking. Door de virusuitbr­aak kampten de ziekenhuiz­en in het land met een gigantisch­e toestroom aan coronapati­ënten. Er liggen nog altijd ruim tweehonder­d coronapati­ënten op de intensive care.

Vanwege de vele besmetting­en ging Italië op 10 maart in lockdown. Begin mei werd een begin gemaakt aan de versoepeli­ngen van de strenge maatregele­n tegen de verspreidi­ng van het coronaviru­s, nadat het aantal nieuwe besmetting­en en ziekenhuis­opnames flink was afgenomen.

Italianen kunnen sinds 3 juni zelfs door heel het land reizen en ook toeristen uit het Schengenge­bied zijn weer welkom. Daarmee kwam officieel een einde aan de lockdown waardoor de bevolking lange tijd verplicht thuis moest zitten. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname