Times of Suriname

Doelman Fernando Muslera geblesseer­d

-

VOETBAL - Het Süper Lig-seizoen is pas hervat, maar lijkt er voor Fernando Muslera alweer op te zitten. De doelman van Galatasara­y raakte zondagavon­d op ongelukkig­e wijze in botsing met spits Milan Skoda van Rizespor. Na het onderlinge contact verdraaide Muslera zijn rechterbee­n en hij kermde het uit van de pijn. Een eerste diagnose in het ziekenhuis wijst volgens Turkse media op een breuk in zowel het scheen- als kuitbeen.

Het incident vond plaats in de veertiende minuut van de wedstrijd in het Yeni Rize

Sehir Stadion van Rizespor. Muslera kwam zijn doel uit toen de bal voor de voeten van Skoda belandde na een voorzet van Tunay Torun vanaf de rechterfla­nk. De keeper slaagde erin om Skoda het scoren te beletten, maar liep daarbij een ernstige blessure op. Muslera greep naar zijn been en maakte direct duidelijk dat de kwetsuur ernstig was; vanaf de zijlijn reageerde trainer Fatih Terim geschokt. Hij werd circa tien minuten behandeld, wat resulteerd­e in veertien minuten blessureti­jd in de eerste helft. Muslera werd na zijn behandelin­g per brancard van het veld vervoerd en ging direct door naar het ziekenhuis. Hij was in tranen, maar werd met toestemmin­g van scheidsrec­hter Yasar Ugurlu bijgestaan door wisselspel­er Selçuk Inan terwijl hij het stadion verliet. De Uruguyaan werd vervangen door Okan Kocuk. In het ziekenhuis werden twee breuken geconstate­erd. Persbureau DHA heeft zelfs al beslag gelegd op een röntgenfot­o, waarop de breuken in het scheen- en kuitbeen van Muslera te zien zijn.

Op sociale media stromen de steunbetui­gingen binnen voor de 33-jarige sluitpost, die tegen Rizespor de aanvoerder­sband droeg bij Galatasara­y. “Beterschap, Fernando Muslera. We hopen dat je zo snel mogelijk terugkeert op het veld”, schrijft Fenerbahçe bijvoorbee­ld via Twitter. Besiktas komt met een soortgelij­ke boodschap op Twitter, terwijl spits Burak Yilmaz van de topclub zijn ‘broer’ Muslera via Instagram Stories het beste wenst. Galatasara­y zelf schrijft: “Je zit in ons hart, Nando.” (AD)

 ??  ?? Doelman Fernando Muslera van Galatasara­y heeft zijn scheen- en kuitbeen gebroken. (Foto: ESPN)
Doelman Fernando Muslera van Galatasara­y heeft zijn scheen- en kuitbeen gebroken. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname