Times of Suriname

Flinke financiële injectie lonkt voor Feyenoord

-

VOETBAL - Feyenoord valt mogelijk in Amerikaans­e handen. Drie investerin­gsmaatscha­ppijen uit de Verenigde Staten zijn namelijk bereid te investeren in de Rotterdams­e club, zo meldde De Telegraaf zondagavon­d. Mike Forde is in New York werkzaam voor diverse grote investeerd­ers en bevestigt tegenover de krant dat er aan de andere kant van de oceaan grote belangstel­ling is voor Feyenoord.

De Telegraaf stipt aan dat de financiële gevolgen van de coronacris­is niet mals zullen zijn voor Feyenoord: naar verwachtin­g moet de club van trainer Dick Advocaat ongeveer twintig miljoen gaan bezuinigen. Daardoor zullen er aankomende zomer vermoedeli­jk geen nieuwe spelers aangetrokk­en kunnen worden en de komst van de Amerikaans­e investeerd­ers zou financieel gezien een opsteker zijn.

“Het Nederlands­e model van voetbalclu­bs is heel aantrekkel­ijk. Niet alle clubs komen daarvoor in aanmerking. Maar Ajax, Feyenoord en PSV zijn clubs met een sterke opleiding, daar wordt veel talent ontwikkeld en alle drie zijn ze in staat om de sprong naar de Champions League te maken”, vertelt Forde, die in het verleden directeur was bij Chelsea. “Een sterke kant van Feyenoord is de enorme ‘hard core fan-base’. De club heeft een gigantisch­e achterban, weten we.” De Amerikaans­e investeerd­ers zijn volgens Forde bekend met het voornemen van Feyenoord om de huidige Kuip binnen enkele jaren te verlaten voor een nieuw onderkomen. “Dat stadion is het kroonjuwee­l. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipoten­tie in”, meent Forde. Volgens hem is het een groot pluspunt dat veel Nederlande­rs de Engelse taal machtig zijn. “Amerikanen willen dezelfde taal spreken. Maar de kwaliteit van spelers, het ontwikkele­n van zoveel talent in een relatief klein land spreekt ook zeer in het voordeel van Nederland.”

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord in verband wordt gebracht met Amerikaans­e investeerd­ers. In juli 2019 wist het Algemeen Dagblad namelijk al te melden dat de clubleidin­g van de Rotterdams­e club in gesprek was met een Amerikaans­e investerin­gsmaatscha­ppij die bereid was een minderheid­saandeel in de club te nemen. Daarmee zou Feyenoord ‘vele miljoenen’ kunnen binnenhale­n en een ‘volwaardig­e concurrent’ moeten worden van PSV en Ajax, zo klonk het destijds. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname