Times of Suriname

Zidane gaat ongekend tekeer in kleedkamer

-

VOETBAL - Real Madrid won zondag met 3-1 van Eibar, maar Zinédine Zidane was na afloop zeker niet te genieten. De trainer baalde stevig van het feit dat De Koninklijk­e na de rust veel minder energie in de wedstrijd stak, waardoor de bezoekers nog tot een doelpunt konden komen. Volgens ging Zidane na afloop flink tekeer in de kleedkamer.

Marca

De Spaanse sportkrant meldt dat de Franse coach ‘op een ongebruike­lijke manier’ de spelers de wind van voren gaf. Hoewel de spelers het met Zidane eens waren over de slechte tweede helft, waren ze naar verluidt wel verrast door de boosheid bij de oefenmeest­er. Zidane vond de spelers in de tweede helft onder andere veel te gemakzucht­ig en liet hen dat ook duidelijk weten. Tegenover de media bleef Zidane rustig, maar intern gaf de trainer de duidelijke boodschap mee dat het spel veel beter moet en de spelers veel meer concentrat­ie moeten tonen, ook bij een 3-0 voorsprong. Zidane gaf tijdens zijn tirade aan dat Real dit seizoen vaker een slechte tweede helft heeft geproducee­rd en het zodoende onnodig spannend heeft gemaakt.

Naast de mentalitei­t bij de spelers maakt Zidane zich ook zorgen over twee mogelijke blessurege­vallen. Dani

Carvajal en Sergio Ramos moesten zich laten wisselen in het duel met Eibar. Met de fitheid van Eden Hazard, die na ruim een uur spelen werd gewisseld, gaat het de goede kant op, aldus Zidane in de Spaanse pers. “We wisten dat Eden een beetje ritme mist. Het was even schrikken toen hij in de eerste helft een tik kreeg, maar dat hoort bij voetbal. We zijn blij met zijn getoonde spel.” (VP)