Times of Suriname

Barcelona streept naam Onana door

-

VOETBAL - De kans dat André Onana Ajax deze zomer inruilt voor Barcelona lijkt steeds kleiner te worden. Het Portugese medium A Bola weet namelijk te melden dat de Catalanen bezig zijn met het binnenhale­n van Luís Maximiano. Barcelona zou zestien miljoen euro moeten betalen voor de 21-jarige doelman van Sporting Portugal, die over een doorlopend contract tot medio 2023 beschikt.

Maximiano, die ook wordt genoemd als mogelijke aanwinst van AC Milan en Internazio­nale, is een veel goedkoper alternatie­f voor Barcelona, zo klinkt het. Ajax vraagt naar verluidt tussen de dertig en veertig miljoen euro voor Onana, wat een transfer richting het Camp Nou lijkt te bemoeilijk­en. Maximiano zou bij de koploper in LaLiga de concurrent­iestrijd moeten aangaan met eerste keus MarcAndré ter Stegen. Momenteel is Neto de tweede doelman in de selectie van trainer Quique

Setién, maar de routinier overweegt een vertrek deze zomer. De jonge sluitpost van Sporting Portugal was in april nog in beeld bij Ajax als mogelijke opvolger van Onana. Record wist echter ook te melden dat de Portugese topclub het huidige contract van Maximiano flink wil opwaardere­n en verlengen tot medio 2025. In de nieuwe verbinteni­s van de door Barcelona begeerde doelman stijgt de ontsnappin­gsclausule van 45 miljoen euro naar 60 miljoen euro. Een definitief akkoord is echter nog niet gesloten tussen beide partijen. Maximiano heeft inmiddels 23 wedstrijde­n in de hoofdmacht van Sporting Portugal achter zijn naam staan, waaronder 4 duels in de Europa League. Na de blessure van de negen jaar oudere collega Renan Ribeiro in de beginfase van het seizoen 2019/20 kreeg Maximiano een kans onder de lat. Sinds december miste hij geen wedstrijd meer en in de daaropvolg­ende maanden kregen steeds meer Europese topclubs zijn goede prestaties in de gaten. (VP)

 ??  ?? Barcelona trekt zich terug uit de race om André Onana. (Foto: Goal)
Barcelona trekt zich terug uit de race om André Onana. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname