Times of Suriname

Viervoudig kampioen Duitsland vraagt faillissem­ent aan

-

VOETBAL 1. FC Kaiserslau­tern heeft maandag zoals verwacht een faillissem­ent aangevraag­d bij de rechtbank. De viervoudig kampioen van Duitsland, die momenteel uitkomt in de Derde Bundesliga, kampt met flinke schulden en hoopt op deze manier op een doorstart.

“Het doel is om onze financiële situatie snel te herstellen”, zegt algemeen directeur Soeren Oliver Voigt op de site van Kaiserslau­tern. “Dit was geen gemakkelij­ke beslissing, maar dit was de beste optie om onze basis te versterken voor een financiële herstart.”

Kaiserslau­tern heeft een rijk verleden in het Duitse voetbal. De club werd vier keer kampioen, waarvan in 1998 voor het laatst. Spelers als Andreas Brehme en Michael Ballack behoorden toen tot de ploeg. In 2001 werd met spelers als Miroslav Klose en Mario Basler van PSV gewonnen in de kwartfinal­es van de UEFA Cup. Kaiserslau­tern speelde in het seizoen 2011-2012 voor het laatst in de Bundesliga, waarna het bergafwaar­ts ging.

De rijke historie en het stadion het Fritz Walter Stadion biedt plaats aan bijna 50 duizend toeschouwe­rs maken

Kaiserslau­tern aantrekkel­ijk voor investeerd­ers. Volgens Voigt is er aan interesse geen gebrek. “De belangstel­ling van beleggers was en is enorm”, verzekert de directeur. “De coronamaat­regelen hebben bijna alle gesprekken met weken vertraagd, maar niemand is afgehaakt.” Kaiserslau­tern is de tweede club van naam die failliet gaat tijdens de coronacris­is. Eerder viel het doek voor de Slowaakse topclub MSK Zilina, dat deze eeuw zeven keer kampioen werd en afgelopen winter spits Róbert Bozeník aan Feyenoord verkocht. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname