Times of Suriname

Beyoncé schrijft open brief over Breonna Taylor

-

In een open brief gericht aan de procureur-generaal van de staat Kentucky, dringt Beyoncé erop aan dat de agenten die Breonna Taylor doodschote­n worden vervolgd. De 26-jarige vrouw kwam half maart om toen de politie haar huis binnenviel. Ze lag op dat moment in bed en werd door acht kogels geraakt. De agenten hadden het soort huiszoekin­gsbevel waarbij ze niet hoefden aan te kloppen of hoefden aan te kondigen dat ze het appartemen­t binnenkwam­en. Naar aanleiding van deze zaak heeft het politiekor­ps in Louisville een wet ingevoerd - Breonna’s Law waarin die methode verboden wordt. Beyoncé benadrukt in haar brief dat de drie betrokken agenten echter nog altijd in dienst zijn bij de politie en er geen juridische stappen tegen hen zijn genomen.

In haar brief maant de zangeres de autoriteit­en om op drie fronten actie te ondernemen: vervolging van de agenten, openheid over het interne onderzoek naar de inval en een onderzoek naar de reactie van het korps op de zaak en andere praktijken die hebben geresultee­rd in de dood van zwarte burgers.

De naam van Breonna Taylor was de afgelopen weken veel te zien op borden en spandoeken bij de Black Lives Matter-protesten. Net als George Floyd, die omkwam toen een agent bijna negen minuten lang een knie in zijn nek duwde tijdens een arrestatie, is zij één van de symbolen geworden voor politiegew­eld tegen de Afro-Amerikaans­e bevolking in de VS.

(De Telegraaf/Foto:The

Guardian Nigeria)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname