Times of Suriname

Nieuwe film Judd Apatow uit bioscopen verwijderd

Sonu Sood:

-

De nieuwe film The King Of Staten

was het afgelopen weekend toch niet te zien in een aantal bioscopen in de Verenigde Staten. Veel theaters en drive-ins hadden al kaartjes verkocht toen studio Universal de film van regisseur Judd Apatow ineens terugtrok.

vertelt het semiautobi­ografische verhaal van hoofdrolsp­eler Pete Davidson, die zijn vader verloor bij de aanslagen van 9/11. De film zou in première gaan op het SXSW-festival in Texas in maart, maar dat werd gecanceld in verband met de coronacris­is. Apatow en Davidson hoopten daarna op een première op het Tribeca Film Festival in New York, maar ook dat ging niet door vanwege de pandemie.

Uiteindeli­jk maakte Universal bekend dat The King Of Staten Island in juni on demand zou uitkomen. De film zou ook in zo’n 100 bioscopen, waaronder een flink aantal drive-ins, in première gaan. Verschille­nde exploitant­en laten echter aan Variety weten dat ze vlak voor het weekend van de studio te horen kregen dat zij de film toch niet mochten vertonen. Een reden werd daarbij niet gegeven.

Een anonieme bron meldt aan het blad dat de verwarring het gevolg was van interne miscommuni­catie bij Universal. Die studio ligt al langer overhoop met bioscoopex­ploitanten na de on demand-release van animatiefi­lm Trolls in april. De ceo van Universal zei vorige maand dat die keuze, ook ingegeven door de uitbraak van het coronaviru­s en de daaropvolg­ende sluiting van bioscopen, bijzonder goed was uitgepakt en de studio vanaf nu gaat kijken of het niet vaker de bioscoop zal skippen om films direct via streaming aan te bieden.

(De Telegraaf/Foto:Amazon en

foto2:De Telegraaf)

 ??  ?? (Times of India/ Foto: Instagram)
Dil
Island
The King of Staten Island
(Times of India/ Foto: Instagram) Dil Island The King of Staten Island
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname