Times of Suriname

Google sleept nu ook Sonos voor de rechter voor schending vijf patenten

-

Google heeft speakerfab­rikant Sonos aangeklaag­d voor de schending van vijf patenten. Google beschuldig­t Sonos ervan zonder toestemmin­g een ‘aanzienlij­ke hoeveelhei­d’ Google-technologi­e gebruikt te hebben.

Het zou gaan om technologi­e die Sonos gebruikt voor verschille­nde producten, waaronder voor Sonos’ eigen streamingd­ienst voor radio. Sonos heeft Google begin dit jaar ook al aangeklaag­d voor het ‘schaamtelo­os’ kopiëren van vijf andere patenten waarin Sonostechn­ologie staat beschreven. De Amerikaans­e Internatio­nal Trade Commission (ITC) is aan de hand van deze aanklacht een onderzoek begonnen naar Google.

Het gaat om technologi­e die Sonos in 2013 met Google deelde om zijn producten goed te laten samenwerke­n met Google Play Music. Het bedrijf deed uit de doeken hoe zijn speakers draadloos met elkaar samenwerke­n. Sonos beweert dat Google dezelfde werkwijze toepast om zijn speakers draadloos met elkaar te laten communicer­en. Volgens Google kloppen de beweringen van de speakerfab­rikant niet. “Sonos heeft valse beweringen gedaan over het gedeelde werk van de bedrijven en de technologi­e van Google”, aldus Google. “Hoewel Google zelden andere bedrijven aanklaagt wegens inbreuk op patentrech­ten, moet het hier zijn intellectu­ele eigendomsr­echt doen gelden.”

Sonos ziet de rechtszake­n naar eigen zeggen vol vertrouwen tegemoet. (NU)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname