Times of Suriname

Sony onthult twee PlayStatio­n 5-consoles met opvallend nieuw design

-

Sony heeft twee PlayStatio­n 5-consoles met een opvallend nieuw design onthuld: één ervan is digitaal, zonder disklezer dus. Dit najaar zouden consumente­n de toestellen in de rekken moeten kunnen vinden. De prijs werd nog niet bekendgema­akt.

De focus lag vooral op de nieuwe games die uitgebrach­t zullen worden. Er zaten een heleboel klassieker­s tussen, denk maar aan Grand Theft Auto, Gran Turismo en Resident Evil. Maar Sony verraste toch ook met een reeks nieuwe titels, die hun geheimen nog moeten prijsgeven.

De verwachtin­gen zijn hooggespan­nen voor de release van de PS5. De spelcomput­er van Sony domineert de markt voor videogames al zeven jaar, met een verkoop van meer dan 110 miljoen apparaten. Daarmee zet het rivaal Microsoft -de maker van de Xbox- in de schaduw. Beide bedrijven wekten vorig jaar al de nodige verwachtin­gen door openlijk over de volgende generatie spelcomput­ers te praten. Sony lanceert ook 8K-beeld voor de Playstatio­n 5, een nieuwe beeldresol­utie die nog eens vier keer zo scherp is als 4K en zestien keer beter dan ‘gewone’ hogedefini­tiebeelden. Nadeel is wel dat u er een nieuwe tv voor zal moeten kopen. De prijzen van die toestellen beginnen momenteel bij 1.900 euro. Er is ook sprake van een kortere laadtijd ten opzichte van de vorige PlayStatio­n. De introducti­e van een nieuwe spelcomput­er is doorgaans een zorgvuldig gechoreogr­afeerd proces. Eigenlijk zou

Sony tijdens een ontwikkela­arsconfere­ntie in maart al een inkijkje geven in de technische mogelijkhe­den van de PS5. Het rondwarend­e coronaviru­s strooide echter roet in het eten.

Ook de belangrijk­e E3-conferenti­e in Los Angeles, die deze week zou plaatsvind­en, verviel. Doorgaans geldt de Electronic Entertainm­ent Expo als het belangrijk­ste evenement voor productlan­ceringen. Sony was niet van plan om deel te nemen aan de E3, maar had wel een livestream­ing-evenement gepland. Dat werd een week uitgesteld in de nasleep van de protesten die over de hele wereld uitbraken na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd.

Ook Microsoft is van plan om tegen het einde van het jaar met een nieuwe spelcomput­er te komen. Daarmee brandt de strijd om de gunst van de gamer volledig los. Sony lijkt vooral moeite te hebben om de kosten voor zijn PlayStatio­n laag te houden. Het is nog niet bekend wat de PS5 kost. Vanwege de mogelijk hoge prijs zou Sony naar verluidt in eerste instantie een productiel­imiet instellen.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname